Byråstöd
Avsluta samarbete för en funktion
Både kunden och redovisningsbyrån kan när som helst avsluta ett samarbete i en funktion. Övriga samarbeten påverkas inte.
-
Gå till Underhåll - Samarbeten.
-
Välj den kund du vill ändra.
Expandera raden för en kund för att se kundens aktiva samarbeten.
Om du får ett felmeddelande om att huvudkontakt saknas för kundnumret när du avslutar ett samarbete, behöver kunden en ny Huvudkontakt:
- Gå till Spiris och byt till kundens företag.
- Välj Hantera användare.
- Ändra användarens roll: välj pennan och sedan Administratör.
- Välj användaren som Huvudkontakt.
Om kunden inte finns i listan över användare skapar du först en ny användare.
I Byt tillgång för en kund eller avsluta ett samarbete i Bokföring & Fakturering hittar du mer information om hur du avslutar ett samarbete.
All information i funktionen raderas.
Innan samarbetet avslutas lägger byrån till kunden som ny användare i Lön och lämnar sedan över säkerhetskopian till kunden. Synkronisera också datan i Lön. När samarbetet är avslutat har byrån inte längre tillgång till funktionen. Om kunden vill fortsätta arbeta med funktionen görs det via en Lön-funktion eller via ett nytt samarbete.
Företaget kan välja att jobba vidare med funktionen fristående eller att avsluta den helt.
Innan du avslutar samarbetet ska alla rapporter vara skickade och alla användare ha skickat in sina utlägg.
Du kan välja mellan att avsluta samarbetet och låta kunden fortsätta jobba med funktionen, eller att avsluta samarbetet och säga upp funktionen. Om du säger upp Resor & Utlägg försvinner all data i funktionen.
Relaterade avsnitt
|
|
Visa/redigera/avsluta aktiva samarbeten |
|
|
Hur avslutar jag ett samarbete? |
Sökord: avsluta samarbete, säga upp samarbete, sluta samarbeta, huvudkontakt saknas, felmeddelande huvudkontakt, avsluta funktion, kund slutar