Visa/redigera/avsluta aktiva samarbeten

Under Underhåll - Samarbeten kan du ändra uppdrag, perioder och fakturamottagare för kunder med samarbeten, eller avsluta ett samarbete. Du kan filtrera på Uppdrag, Samarbeten, Uppdragsansvarig och Kundansvarig, eller kombinera flera filter.

Under fliken Skickade förfrågningar visas alla skickade samarbetsförfrågningar: vilken kund och funktion de gäller, när de skickades, vem som skickade dem och om kunden har accepterat eller avböjt.

Alla medarbetare har tillgång till samarbetssidan och kan se och filtrera kunderna. Alla medarbetare kan också ändra kundens uppdrag. Bara medarbetare med Full behörighet och rollen Administratör i Spiris kan ändra kundens tillgång, avtalsperioder och fakturamottagare eller avsluta ett samarbete med en kund.

I listan under Underhåll - Samarbeten kan du expandera raden för en kund och se kundens aktiva samarbeten.

Ändra uppdrag för en kund

  1. Gå till Underhåll - Samarbeten.

  2. Välj den kund du vill ändra.

  3. I rullgardinsmenyn Uppdrag väljer du det uppdrag du vill ändra till.

    Du kan bara välja uppdrag som är kopplade till kunden.

  4. Välj Spara.

Ändra tillgång för kunden

  1. Gå till Underhåll - Samarbeten.

  2. Välj den kund du vill ändra.

  3. Klicka på det samarbete du vill ändra tillgång för.

  4. I rullgardinsmenyn väljer du vilken tillgång kunden ska ha i stället.
  1. Välj Spara.

Ändra period och fakturamottagare

  1. Gå till Underhåll - Samarbeten.

  2. Välj den kund du vill ändra.

  3. Klicka på det samarbete du vill ändra period eller fakturamottagare för.

  4. I rullgardinsmenyn Period väljer du den period du vill ändra till.

Du kan bara ändra period om fältet är aktivt.

  1. I rullgardinsmenyn Fakturamottagare väljer du mottagare.

Du kan bara ändra fakturamottagare om fältet är aktivt.

  1. Välj Spara.

Avsluta samarbete

  1. Gå till Underhåll - Samarbeten.

  2. Välj den kund du vill ändra.

  3. Klicka på pennan i kolumnen Åtgärd på raden för det samarbete du vill avsluta. Fönstret Redigera samarbete öppnas.

  4. Välj Avsluta samarbete i nedre vänstra hörnet.

Fönstret Avsluta samarbete öppnas.

I Checklista när du avslutar ett samarbete hittar du mer information om vad du behöver göra när ett samarbete avslutas.

  1. Välj när samarbetet ska upphöra under Datum för avaktivering. Vilka alternativ som finns beror på funktionen, kundens avtal och fakturamottagaren.

Om du väljer ett datum kan du ångra avslutet fram till det datumet. Det gör du genom att välja Ångra avslut.

Läs mer om alternativen när du avslutar ett samarbete i Hur avslutar jag ett samarbete?

  1. Välj Spara.

Relaterade avsnitt

Kom igång med samarbeten
Byt tillgång för en kund eller avsluta ett samarbete i Bokföring & Fakturering
Hur avslutar jag ett samarbete?
Kom igång som byrå i Lön - Bli effektiv med dina kunder!

Sökord: Byt fakturamottagare, byt variant, ändra variant, uppgradera kund, avsluta samarbete, ändra samarbete, byta samarbete, avtalsperiod, skickade förfrågningar, samarbetsförfrågan