Byråstöd
Hur avslutar jag ett samarbete?
Både kunden och redovisningsbyrån kan när som helst välja att avsluta ett samarbete. Du avslutar ett samarbete i taget och övriga samarbeten med kunden påverkas inte.
För att avsluta ett samarbete behöver du Full behörighet och rollen Administratör i Spiris.
Läs Checklista när du avslutar ett samarbete innan du avslutar ett samarbete i Bokföring & Fakturering.
-
Gå till Underhåll - Samarbeten.
-
Klicka på kundens rad. Raden expanderas och du ser kundens aktiva samarbeten, ett per funktion.
-
Klicka på pennan i kolumnen Åtgärd på raden för det samarbete du vill avsluta. Fönstret Redigera samarbete öppnas.
-
Välj Avsluta samarbete nere till vänster. Fönstret Avsluta samarbete öppnas.
-
Om fönstret visar två alternativ för uppsägning väljer du ett av dem:
-
Avsluta samarbetet och låt kundens företag fortsätta att arbeta med funktionen: kunden fortsätter på egen hand och faktureras enligt gällande prislista. Ange ett Slutdatum.
-
Avsluta samarbetet och avaktivera funktionen: kundens företag har inte längre tillgång till funktionen när samarbetet har avslutats.
-
-
Om du avaktiverar funktionen väljer du när samarbetet ska upphöra under Datum för avaktivering och väljer en Orsak för avslut. Du kan också skriva en kommentar under Fritext.
-
Om fönstret visar en kryssruta om att du har exporterat eller sparat data, markerar du den när du har sparat det du behöver.
-
Välj Spara.
Om ett felmeddelande säger att huvudkontakt saknas för kundnumret när du avslutar samarbetet, behöver du ange en ny Huvudkontakt:
- Gå till Spiris och byt till kundens företag.
- Välj Hantera användare. Om kunden inte finns i listan över användare skapar du först en ny användare.
- Ändra användarens roll till Administratör.
- Välj användaren som Huvudkontakt.
Avsluta omedelbart eller vid ett slutdatum
Under Datum för avaktivering visas de alternativ som finns för funktionen, kundens avtal och fakturamottagaren: Avsluta samarbetet omedelbart, Avtalet gäller till och med följt av sista dagen i den nuvarande perioden, eller Avtalet är giltigt till och med slutet av månaden. Finns bara ett alternativ är det redan valt.
Saknas Avsluta samarbetet omedelbart går det inte att avsluta samarbetet direkt. Samarbetet gäller då till och med datumet som visas och funktionen är aktiv fram till dess.
Du kan inte ändra datumet i fönstret Redigera samarbete, men du kan ångra avslutet fram till datumet. Öppna Redigera samarbete för samarbetet och välj Ångra avslut. Därefter kan du avsluta samarbetet på nytt.
Ett uppsagt samarbete visas med texten Uppsagd på fliken Samarbeten på kunden. För muspekaren över texten så ser du när tillgången till funktionen upphör.
Läs mer om vad som händer när ett samarbete har avslutats i Avsluta samarbete för en funktion.
Relaterade avsnitt
Visa/redigera/avsluta aktiva samarbeten
Byt tillgång för en kund eller avsluta ett samarbete i Bokföring & Fakturering
Sökord: avsluta samarbete, säga upp samarbete, samarbeten, huvudkontakt, huvudkontakt saknas, felmeddelande, hantera användare, avsluta samarbte, avsluta omedelbart, slutdatum, avtalet gäller till och med, ångra avslut, uppsagd, koppla bort företag