Inaktivera KYC-övervakning för en kund

Det här är en extra funktion i Byråstöd. För att aktivera funktionen måste du vara Administratör i Spiris och ha Full behörighet för Byråinställningar. Läs mer i Aktivera KYC.

Du kan inaktivera KYC-övervakningen för en kund.

Om du har genomfört en KYC för kunden ska du exportera kundens Händelselista från KYC innan du inaktiverar. När du har inaktiverat har du inte längre tillgång till kundens Händelselista. Kunden visas inte längre i KYC-listan i KYC och inga nya kundkännedomsrapporter kan göras.

Läs mer om hur du exporterar händelselistan i Exportera händelser.

  1. Gå till Byråstöd och välj den kund du vill inaktivera KYC-övervakningen för.

  2. Välj fliken KYC.

  3. Välj Inaktivera KYC för kunden längst ner till vänster på sidan.

Tidigare färdigställda KYC-rapporter når du via länken Visa tidigare. Länken öppnar KYC, där du kan läsa dem.

Du kan när som helst återaktivera kunden. Läs mer i Återaktivera KYC-övervakning för en kund.

Relaterade avsnitt

Arbeta med KYC
Introduktion KYC (film)
Arbeta med allmän riskbedömning i KYC
Arbeta med kundkännedom i KYC
Ta bort en kund från KYC-listan
Arbeta med händelser i KYC
Aktivera KYC
Avsluta KYC
Återaktivera KYC-övervakning för en kund
Avbryt en allmän riskbedömning eller kundkännedom
Möjliga riskfaktorer kopplade till uppdrag och tjänster vid allmän riskbedömning
Frågor om KYC

Sökord: inaktivera KYC, KYC-övervakning, stänga av KYC, kundkännedom, händelselista, KYC-listan, avsluta övervakning, återaktivera KYC