Avsluta KYC

Om du inte längre vill använda KYC kan du avsluta funktionen. Vi rekommenderar ändå att du låter den vara aktiv, eftersom den inte kostar något förrän du genomför KYC-rapporter.

Viktigt att känna till

När du avslutar funktionen sparas den allmänna riskbedömningen för din byrå och alla dina kunders KYC-rapporter i 90 dagar. Aktiverar du KYC igen efter 90 dagar är all information borttagen. Då måste du börja om med en ny allmän riskbedömning och nya KYC-rapporter för varje kund.

Byrån bör spara utförda allmänna riskbedömningar och KYC-rapporter i minst 5 år. Exportera dem därför innan du avslutar. Läs mer i Kan jag skriva ut den allmänna riskbedömningen eller en kundkännedom som jag gjort i KYC?

Kontakta Abonnemang & Fakturafrågor på 0470-70 60 00 för att avsluta KYC.

Relaterade avsnitt

Arbeta med KYC
Introduktion KYC (film)
Arbeta med allmän riskbedömning i KYC
Arbeta med kundkännedom i KYC
Ta bort en kund från KYC-listan
Arbeta med händelser i KYC
Aktivera KYC
Inaktivera KYC-övervakning för en kund
Återaktivera KYC-övervakning för en kund
Avbryt en allmän riskbedömning eller kundkännedom
Möjliga riskfaktorer kopplade till uppdrag och tjänster vid allmän riskbedömning
Frågor om KYC

Sökord: avsluta KYC, säga upp KYC, stänga av KYC, avsluta funktionen, 90 dagar, spara KYC-rapporter, exportera riskbedömning, kundkännedom